صفحه شخصی محمدحسین ضیائی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین ضیائی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مشاور- مدیریت و ، نظارت بر ساخت
تاریخ عضویت:  1389/04/09
 روزنوشت ها    
 

 تولید قیر پایدار با استفاده از فناوری نانو بخش عمران

5

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت به نوعی ترکیب جدید، دست یافتند که مشکل انبارداری قیرهای پلیمری معمولی را از لحاظ پایداری ندارد و نسبت به قیرهای پلیمری، خواص مناسبتری دارد.
استفاده از قیرهای پلیمری سالیان متمادی است که جایگزین قیرهای نفتی در اکثر بزرگراهها و باندهای فرودگاهی دنیا، شدهاست. در ایران نیز، به علت ورود قیر به بورس و آزاد شدن قیمت آن، استفاده از قیرهای پلیمری بسیار مورد توجه قرار گرفتهاست. قیرهای پلیمری، به دلیل داشتن خواص بینظیر و منحصر به فرد، توانایی کاربرد در شرایط آب و هوایی مختلف و هرگونه بار ترافیکی را دارند ولی این قیرها، از پایداری انبارداری مناسبی برخوردار نیستند و این مشکل بزرگترین مانع بر سر راه استفاده از این نوع قیرها می باشد.
سعید صادقپور، از دانشجویان دکتری مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است این پژوهش را به منظور حل مشکل پایداری انبارداری قیر پلیمری انجام دادهاست. وی گفت: بیش از 20 درصد بزرگراههای دنیا با قیرهای پلیمری آسفالت شدهاند. بلاک کوپلیمر SBS بیش از هر پلیمر دیگری در دنیا برای اختلاط با قیر مورد استفاده قرار گرفتهاست. این پلیمر از دسته ترموپلاستیک الاستومرها می باشد. SBS بدلیل مدول مسطح در محدوده دمای انتقال شیشه ای استایرن و بوتادین، می تواند به طور همزمان خواص در دمای بالا و پایین قیر را بهبود بخشد. اختلاط این پلیمر و قیر به صورت فیزیکی بوده و هیچ واکنش شیمیایی بین قیر و پلیمر وجود ندارد و لذا بدلیل اختلاف دانسیته میان قیر و پلیمر، دو فاز تمایل دارند تا از یکدیگر جدا شوند.
صادقپور در ادامه افزود: برای حل این مشکل، ابتدا قیر و پلیمر را با هم مخلوط کرده و با تغییر درصد پلیمر درون قیر و انتخاب قیر پایه مناسب پالایشگاههای کشور، درصد مناسب پلیمر را درون قیر، به دست آوردیم. سپس آزمایشهای متعددی مطابق استانداردهای ASTM و SHRP روی قیر خالص و قیر پلیمری انجام پذیرفت. با افزایش نانوذرات لایه ای به قیرهای پلیمری با رعایت شرایط خاص عملیاتی و یافتن درصد مناسب نانوذرات، به قیرهای پلیمری پایداری دست یافتیم که مشکل پایداری انبارداری قیرهای معمولی را ندارند و از لحاظ صنعتی بسیار با ارزش هستند.
مسئولین وزارت راه، شهرداریها و راهسازیها، با کمک این فناوری جدید، میتوانند جادهها و خیابانها را با کیفیت بیشتری آسفالت کنند.
این پروژه زیر نظر جناب آقای پروفسور بهرام دبیر عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی و رئیس پژوهشکده انرژی صورت پذیرفته است.
این پژوهش با همکاری دکتر بهرام دبیر استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علی احسان نظربیگی رییس واحد قیر و راهسازی پژوهشگاه صنعت نفت و علیرضا معینی مسئول پروژه در واحد قیر و راهسازی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده است.

سه شنبه 29 تیر 1389 ساعت 17:39  
 نظرات